Monday, May 2, 2011

POLIS !

OK , skrng nie aq nk cite psal polis pulak . Korang penah kne sman x ? Jgn jdi mcm aq sudah , dh kne tahan polis 4 kali tpi bru kne saman 2 kali Hahahaha . . . . Adventure gile la , saman pertama sbb x pkai halmet . Time 2 blom ade lesen lgi tpi OTW nk ambek , aq kne tahan time nk kuar duit kt dpn bank CIMB Telok . Polis tu tahan aq trus bwk tepi , mcm sial ! Ingt nk lari tpi kunci dh kena tarik pulak ! Trus kne saman kt situ gak Hmm . . . . Saman kedua plak kt dpn billion pontian , Nseb x berbau btol . Dh la bru ponteng skolah , pastu kul 11.30 bleh plak jln2 kt bndar pontian . Mula2 aq prasan ade polis kt dpn tpi aq x takot pon sbb aq ade lesen , trus g tepi dgn mke slambe . Skli polis tu mntk Lesen , aq pon pgang poket blkng turs aq ckp "ALLAH" dompet trtngal plak . Aq ckp la yg aq lpe bwk dompet , dia trus kluar surat cinta kt aq sbb ksalahan gagal menunjukkn lesen memandu . Hmm. . . . . mnyesal aq ponteng !


Saturday, April 30, 2011

Kemalangan semasa pergi konvoi

Cerita nie sbnrnye tahon lepas punye cite , tpi aq nk share kt korang la mcm mne aq bleh tibe2 excident . Cerita nye mcm nie , Pada satu malam aq lpk dgn mmber aq kt taman seri medan dkt2 dgn sijangkang pastu terdetik kat fikiran aq nk g uluyam dkt gombak tu . Mamber aq pon ckp 'ko btul ke nk g uluyam' aq ckp blek 'btol la , x kn aq men2 kot . . . ' sume dh get ready nk g , ade la dlm 10 bijik moto grk . Aq nek dgn mamber aq nama dia hisyam bwk ex5 biru tpi aq yg bwk sbb ade lesen kata kn . . Pastu esok nye aq pon kluar rumah , x ckp dgn mak bpak aq langsong . kiteorng jmpa kt esso btu 8 yg dkt2 dgn btu 7 klu x slah aq la . sume pon start jln nk grk , sume brterabur bkn mcm konvoi da , dah mcm pelik je sorng kt dpn bwk lju cucuk kontena yg sorng dkt blkng kete tgh suet2 awek yg kt blkng skli lgi la boleh borak2 dgn mmber sblah . Hmm . . . .pelik2 , naseb bek kt slangor klu kt highway jln asing2 klu kete2 klu moto2 gune divider , eh betul ke aq eje nie ? hahahaha. . . k2 , pastu sampai kt jln moto kjp msok trowong kjp selekoh tajam pnye la lyn lap ! dh mcm rossi aq bwk ex5 mmber aq nie . Pastu smpai je kt slekoh bwh jmbtan nk g uptown shah alam "KEBABOM " . Pastu aq x tau ape yg dh berlaku , tau2 je mmber aq yuzer tahan darah kt dahi aq gne tuala . Aq ckp kt uzey 'hisyam mne ?' uzey ckp 'tu2' tah aq nmpk x nmpk yg aq tau gigi dia ptah kt dpn Hahahaha. . . . pastu aq ckp kt uzey 'moto ok x?' uzey ckp kt aq blek 'ko ok x ?' aq pon ckp la ha2 . Tibe2 udin pon smpai ckp kt aq 'ko nek cpt moto aq nie ! 'aq pon nek la ddk kt blkng . Lps aq nek trus tertido tau2 dh kt klinik  , dokter nye ckp kt aq 'tdi pengsan x ? ' aq ckp ha2 . trus dokter nye ckp bwk g hospital klang , sume dh glabah nk hntar aq g hospital klang sbb jauh klu nek kete x pela . zakri pon ckp kt aq 'telepon bpk ko la ' aq ckp 'x yah ' last2 trus aq ckp ko telepon jela . . .zakri pon ckp kt bpk aq yg aq nie excident trus bpk aq ambek aq kt klinik tdi trus bwk g hospital . sampai2 kt hospital . nah tgok gmbr nie



YAMAHA 135LC a.k.a YAMAHA SPARK RX135

Ok , skrang aq nk kongsi gmbar2 moto kesyangan aq .Moto Yamaha 135LC nie bapak aq yang belikan untuk aq , tpi aq dah makeup cikit kasi lawa la .
agak2 nye aq dah kuar beratus2 untuk moto aq nie , tapi nampak simple je . Blom airbrush sbb mhal sngt ! Tpi klu dpkir2 kn balik , bek aq tabung duit tu g bljar t . masak2


Time nie moto aq bru kuar kedai lgi.Bau ekzos dia jgn ckp la , bau hangit je rumah aq .
hahahahaha . . . .
mne x nye bru beli dh lenjan abes .

Mandi Gunong

Ok , skarang aq nk share gambar aq g gunong kt korng sume.
 nie sume hasil kerja azahari , dia yang ambek gambar nie sume pastu aq bluetooth kt dia .
so , korang tgok2 la gambar2 nie puas2 ye , aq nk ketawa kejap Hahahahaha. . . . .
Sbnrnye aq bru first time buat post kt blog nie , jadi aq x reti sangat nk post2 nie .
Sblum nie aq pnah buat blog tapi main2 la , tapi yang nie aq buat btol2 .

 Gambar 1