Saturday, April 30, 2011

Kemalangan semasa pergi konvoi

Cerita nie sbnrnye tahon lepas punye cite , tpi aq nk share kt korang la mcm mne aq bleh tibe2 excident . Cerita nye mcm nie , Pada satu malam aq lpk dgn mmber aq kt taman seri medan dkt2 dgn sijangkang pastu terdetik kat fikiran aq nk g uluyam dkt gombak tu . Mamber aq pon ckp 'ko btul ke nk g uluyam' aq ckp blek 'btol la , x kn aq men2 kot . . . ' sume dh get ready nk g , ade la dlm 10 bijik moto grk . Aq nek dgn mamber aq nama dia hisyam bwk ex5 biru tpi aq yg bwk sbb ade lesen kata kn . . Pastu esok nye aq pon kluar rumah , x ckp dgn mak bpak aq langsong . kiteorng jmpa kt esso btu 8 yg dkt2 dgn btu 7 klu x slah aq la . sume pon start jln nk grk , sume brterabur bkn mcm konvoi da , dah mcm pelik je sorng kt dpn bwk lju cucuk kontena yg sorng dkt blkng kete tgh suet2 awek yg kt blkng skli lgi la boleh borak2 dgn mmber sblah . Hmm . . . .pelik2 , naseb bek kt slangor klu kt highway jln asing2 klu kete2 klu moto2 gune divider , eh betul ke aq eje nie ? hahahaha. . . k2 , pastu sampai kt jln moto kjp msok trowong kjp selekoh tajam pnye la lyn lap ! dh mcm rossi aq bwk ex5 mmber aq nie . Pastu smpai je kt slekoh bwh jmbtan nk g uptown shah alam "KEBABOM " . Pastu aq x tau ape yg dh berlaku , tau2 je mmber aq yuzer tahan darah kt dahi aq gne tuala . Aq ckp kt uzey 'hisyam mne ?' uzey ckp 'tu2' tah aq nmpk x nmpk yg aq tau gigi dia ptah kt dpn Hahahaha. . . . pastu aq ckp kt uzey 'moto ok x?' uzey ckp kt aq blek 'ko ok x ?' aq pon ckp la ha2 . Tibe2 udin pon smpai ckp kt aq 'ko nek cpt moto aq nie ! 'aq pon nek la ddk kt blkng . Lps aq nek trus tertido tau2 dh kt klinik  , dokter nye ckp kt aq 'tdi pengsan x ? ' aq ckp ha2 . trus dokter nye ckp bwk g hospital klang , sume dh glabah nk hntar aq g hospital klang sbb jauh klu nek kete x pela . zakri pon ckp kt aq 'telepon bpk ko la ' aq ckp 'x yah ' last2 trus aq ckp ko telepon jela . . .zakri pon ckp kt bpk aq yg aq nie excident trus bpk aq ambek aq kt klinik tdi trus bwk g hospital . sampai2 kt hospital . nah tgok gmbr nie





Licin x muka aq nie?x de jerawat langsong ! Hahahaha. . . 


huhuhuh. . . . sakit nye jgn ckp la , hanye tuhan sje yg tahu . Tpi nie ckit je nsib baik aq x koma , k2 smbung blek cite . smpai2 kt hospital trus naik wheelchair mcm yg usop pkai tu . Aq trus tido lps dh g check x-ray , mcm kt gmbr atas tu . sampai la 6 jam aq kne tahan kat wad , hmm. . . . seksa2 . Lps dh ckup 6jam trus bpk aq bwk blik . Tamat  la cerita
Ok x cite aq ? klu korang kne bru tau sakit nye camne , nie bru lnggar divider blom kne lnggar lori dgn kete . hahahaha . . . mmng kelakar la , jgn nk lap2 sngt la . klu dh jatuh baru tau , aritu bru je aq jtuh lap kt c side . Perh . . . mmng sedap la , tpi orng ckp dh biase nk wat camne ? hahahaha

No comments:

Post a Comment